Friendship

Jumaat, Ogos 20, 2010

aiz dan contest,, jomlah

apo koba waghieh yang sodang berposo.steady laie kan, baru jo tongahari,jangan nak poie curik-curik jongok kek dapur tu, makruh ni bilo terbau masakan.

Tadi maso den tongah jenjalan kat laman sesawang ni, den lihat ado satu blogger ni nak bagi kek pembaco yang menjadi pengikut dio ajo, jadi nyo kepado sesiapo yang bolum jadi, moh kito poie ghamai-ghamai kek blog dio ni, manolah tahu bak kato orang untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Korang boleh jadi campion kek contest dio ni ko.

Syarat eh sonang sangat,Semudah ABC,Kito hanyo perlu menulih mengenai tuan punya blog, pastu, korang link kek blog dio macam biaso lah tapi jangan lupo guno loghat nogori yang korang tengah bermastautin ni, kalau kek pakistan ko guna lah bahasa pakistan biar tuan empunyo tu poning campur biol skojap sobab banyak bonar bahasa yang ada. hahaha,okay gak idea den yang bernas ni.

sejarah awal perkenalan ngan mamat ni,JENG JENG Macam suspen jo kan. Alkisah nya maso den tengah berjalan-jalan dan berjalan kek blog orang lah yang den terjumpo dio ni sobab namo blog eh tu sangat unik. Unik bukan apo lah kan, den ni gomar minum ais kacang so bilo den terjumpo nama aizbatucampur ni den ingat orang nak bagi resipi, rupo eh pelukis yang suko menconteng kek mano-mano yang dio rasa nak lukis termasuk lah kek kasut sekolah dio ni.aduhai dah parah tahap kritikal dah budak ni, tapi kemahiran eh tu, memang pueh hati lah sapo yang order.bilo den dah baco entri demi entri den pun soka bonar kek entri budak ni yang sangat sempoi, kalau dio nak smash orang yang dio tak pueh hati dio bantai jo, sapo nak marah.blog dio suko hati dio lah kan.

kalau lah den monang contest ni, den nak gak ada header yang cantik,cute-miut ala-ala fairy tale gitu. pas tu den nak suruh aiz ni lukis keluarga den, kereto den, hobi den tapi siri animation cartoon, tak pun ala-ala karakter bertudung, ontah dio paham ko tak apo yang den nak ni. den bukan apo lah kan, kalau ikut tajuk tu, kembara alam maya, jadi kito ni dah menerjah ke dunia yang tanpa sempadan, so aiz den harap ko paham lah, tapi den kalau boleh colour tu biar ekau pilih sobab kau designer, mesti cantik punyo ko drawing.

den buek pantun untuk ko ni aiz,
    
duo tigo kucing berlari,
berlumbo-lumbo nak jadi best,
duo tiga dah den cari,
aizbatucampur jugo yang paling best.

undilah aiz untuk munchy music

4 ulasan:

  1. wah.. akak... entry nih so beautipul ^__^ takdak satu pun yang tak paham.. jelas.. ^__^ nanti aiz blanja ABC... ^__^


    Psst: Gud Luck yek ^__^

    BalasPadam
  2. btw, nih loghat negeri sembilan ek?

    BalasPadam
  3. btw mr aiz, nilah loghat nogori yang den kobarkan, aiz kono blaja laie baru buleh jadi super duper dalam pelbagai bahso.

    BalasPadam
  4. psst, bulan pose tak leh nak mkn abc walaupun dah berbuka, hehe

    terimo kasih lah sobab memuji tulisan akak yang ikut kato hati tu.

    BalasPadam