Friendship

Ahad, Ogos 15, 2010

nak cantik tapi berhati-hati

hye reader, salam sejahtera
just nak share dengan yang lain tentang produk kecantikan. Semua wanita mengidamkan muka cantik, badan lansing walaupun dah berumur.
sekarang ni dah macam-macam barangan kecantikan dijual dipasaran dan promotion di tv pun banyak.Macam-macam produk yang boleh menyelesaikan masalah yang kita hadapi, tapi betul ker berkesan. Sampaikan ada barang tu di jual pada kadar harga yang berbelas ringgit jer, pas tu model nyer memang cun aje. cuba kalau tak cun, mana leh jadi model kan.
So kepada sesiapa yang ada menggunakan produk ini, dinasihatkan supaya berhati-hati takut akan dapat efek yang tidak elok seperti kanser kulit sebab bahan ini di sahkan mengandungi racun.
INFO


Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan



Produk pelangsing badan berdaftar ada sibutramine:

•Kintop
•Body Beaus
•BMI-9 Xylimming Capsule
•Senna Plus Capsule

Produk tidak berdaftar mengandungi sibutramine:
•Lami

Produk berasaskan makanan mengandungi sibutramine:

•Obexlim
•Slimax Coffee
•Beaute Fit Body Contour
•Body Trimz

Produk tradisional berdaftar yang mengandungi steroid:
•357 Nasal Spray

Produk tradisional tak berdaftar mengandungi steroid:
•Makjun Taufiq Dua Istimewa
•Majun Dua Istimewa
•Ginseng Jin Fui Wan
•Maajun Tenaga Herba Ubi Jaga
•Jamu Tradisional Jaya Asli (Anti Asam Urat)
•Red Brand Ginseng Plus Zheng Fei Capsule
•Ren Sem Tu Chon Chin Kuo Pill
•Makjun Syafiq 3 Istimewa
•Reepo

Produk berasas makanan yang mengandungi steroid:
•Air Ikan Haruan

Produk kosmetik yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin atau salah satu:
•Eriesya Spa Beauty Cream
•Atika Beauty Renewal Cream
•Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
•Ratna Sari Whitening Night Cream
•Tia Amelia Krim Jeragat
•Chantique Whitening Night Cream
•RZAC White Pearl Cream
•Nuriz Day and Night Cream
•Elite Rias Er Cream
•R&Z Whitening Night Cream
•Beauty Line Beautitude Multipurpose Cream
•Pigmentation Recovery Complex
•Zara Rejuvenation Cream
•Natasya Krim Herba Gold
•De Putih Night Cream

Produk tradisional berdaftar ada antihistamine
•Eng Leong Cordyceps Chuanbei Plus Cough Pill

Produk tidak berdaftar mengandungi antihistamine
•Pil Zhen Zhu Bai Fong Wan
•Qian Tong Dan
•Raja Ubat Resdung
•Coral Plus UA 350MG

hOPE pas ni takda la blogger yang membeli barangan yang membahayakan ni.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan